Reuzengebergte Tsjechië

Het Reuzengebergte in Tsjechie ligt in Noordoost Bohemen. Het is een sneeuwzeker middelgebergte dat zich uitstekend leent voor een actieve vakantie, gecombineerd met rust, bezoekjes aan culturele en historische bezienswaardigheden en leuke uitstapjes. In en om het Reuzengebergte vind je voor elk wat wils.

Direct verblijf zoeken in de skigebieden? Kies in deze lijst uw skigebied.

Reuzengebergte Tsjechie: verblijf zoeken

Zoek je een accommodatie in het Reuzengebergte voor je wintersportvakantie of zomervakantie? Uphill is specialist in het Reuzengebergte. We zijn een kleinschalig Nederlands reisbureau met alle aandacht voor persoonlijk advies en service. Onze Tsjechische medewerker woont in Rokytnice en kent het Reuzengebergte op haar duimpje. We zijn lid van de SGR. Onze vakantiehuizen, appartementen, groepshuizen, vakantieparken en B&B pensions zijn altijd persoonlijk bezocht en geïnspecteerd.

Reuzengebergte Tsjechie: wintersportvakantie

Het Reuzengebergte is het beste gebied in Tsjechie voor je wintersportvakantie: toppen van 1200 tot 1600 meter, sneeuwzeker, pistes van blauw tot zwart, rodelbanen, kinderpistes, avondski, moderne besneeuwingsinstallaties, skischolen met professionele instructeurs, kwaliteitski’s en snowboards. En vooral ook prettig voordelig. Tsjechië is een super voordelige wintersportbestemming!

Direct verblijf zoeken in de skigebieden? Kies in deze lijst uw skigebied.

Reuzengebergte Tsjechie: mountainbiken

De mogelijkheden voor mountainbiken in het Reuzengebergte in Tsjechie zijn uitstekend! Veel gemarkeerde routes voor de beginner als de gevorderde mountainbiker. Mer dan 25 mountainbikeroutes met totale lengte van ruim 500 km. Alle routes zijn op gps vastgelegd. Kenmerkend: rotsformaties, steile beklimmingen, mooie vergezichten. Je vind berghutten en bouda’s langs je routes om de nodige energie aan te vullen.

Reuzengebergte Tsjechie: cultuur, bezienswaardigheden, uitstapjes

Rotsformaties Reuzengebergte Tsjechie

Bergen, skiplaatsen, rodelbanen
  • Rokytnice nad Jizerou, Janske Lazné en Cerny Dul, Spindleruv Mlyn, Harrachov en Pec pod Snezkou zijn de grote toeristische wintersportcentra. Zeker een bezoek waard!
Diversen Reuzengebergte Tsjechie Grotten Reuzengebergte Tsjechie Kastelen en ruïnes Reuzengebergte Tsjechie Steden Reuzengebergte Tsjechie

Reuzengebergte Tsjechie: golfen

Reuzengebergte Tsjechie: golfbaan Mlade Buky

Golf Club Mlade Buky ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Horni Marsov aan de weg richting Vrchlabi. Het terrein heeft een driving range voor 12 personen, 6-holes oefenterrein, oefenchipping- en puttinggreen, met bunker, 9-holes golfbaan (par 31), En voor de gevorderde een 18-holes golfbaan (par 74). Clubhuis is in 2002 klaar gekomen. Prachtige omgeving! Informatie is te vinden op de website van de golfclub.

Reuzengebergte Tsjechie: kanoën

Reuzengebergte Tsjechie: kanoën op de Jizera

In het voorjaar staat het waterpeil van het Reuzengebergte het hoogst. Maar ook in de zomer kan je er kanoen. De populairste rivieren zijn de Labe (Elbe), de Upa en de Jizera (Iser). De rivieren in het Reuzengebergte zijn niet zo wild als die in de Alpen. Veel tochten worden gemaakt met de Canadese kano. Er zijn voldoende plaatsen aan de rivieren waar je een kano kunt huren bij deskundige verhuurbedrijven. Doordat het water niet al te wild is kan je lekker aanmeren, zwemmen en picknicken. Voor gezinnen met kinderen is dit een zeer geschikte dagactiviteit!

Reuzengebergte Tsjechie: algemene informatie

  • Het Reuzengebergte (Krkonose). Het drie na hoogste gebergte van Midden Europa. Gelegen op de grens van Polen en Tsjechië. Toppen tussen de 1000 en 1602 meter. De noordzijde met de hoogste top de Snezka (Sneeuwkop; 1602 meter). De zuidzijde loopt langzaam over in het Reuzengebergte voorland (Podkrkonosi).
  • Ongeveer 60 km lang en breedte circa 20 km. Veel hooggebergtekenmerken: gletschers, lawines en vaak sneeuwstormen op de toppen. De berggebouwen zien er in de winter uit als ijspaleizen. Wisselvallig en koud winterklimaat. Soms tot 3 meter sneeuw en minima tot -35° C! Oude legendes vertellen over de bergreus Rübezahl, de levensreddende, oude beschermgeest, maar ook wel degelijk gezien als de verraderlijke reus, de ongelukbrenger!.
  • Er ontspringen vele rivieren met stroomversnellingen en watervallen. U kunt er aantreffen: de forel, de waterspreeuw, de ijsvogel. De rivier de Elbe (Labe) ontspingt op de toppen van het Reuzengebergte. Ook de Upa en de Jizera (Iser) met vele zijrivieren worden hier geboren. Bekende watervallen aan de Tsjechische kant: de 140 meter hoge Pancavský Vodopad en de Mumlava-waterval.

Reuzengebergte Tsjechie: Het ontstaan van het gebergte

Het Reuzengebergte was miljarden jaren geleden een hooggebergte. Later sleten de steile pieken van de bergen af. Zo ontstonden rondingen en hoogvlakte op circa 1350 meter hoogte. Sneeuwstormen voerden enorme partijen sneeuw van de hoogvlaktes meegevoerd naar ravijnen. De sneeuw zette zich af. En gletscherdalen werden gevormd. In deze dalen ontstonden verschillende soorten Alpen- en Kaukasusflora en fauna. Uniek voor de Krkonose!. De gletschers veranderden in imposante overhangen en lawines. De arctische voorwaarden bleven.

Reuzengebergte Tsjechie: Flora en fauna

  • Bijzonder is dat op een klein oppervlak veel verschillende vegetatiezones voorkomen, elk met eigen fauna en fauna. Beginnend vanuit sub-bergzone (400–800 meter hoogte) zijn beneden vooral de loofbossen met wilde kersen, eiken, essen, linden, essen, wilgen, berken en elzen en hogerop gelegen de gemengde bossen met esdoorn, beuken, sparren en dennen. Weiden met bosanemonen, lelietjes der dalen, sleutelbloemen, varens en looksoorten maken de onderbegroeiing uit. Hier is het leefgebied van het bekende wildzwijn, de herten, de reeën, de vos, das en de marter. Het landschap wordt grotendeels gevormd door de natuur. Kronkelende beekjes en moerassige stukken met de typerende begroeiing met dotterbloemen, sleutelbloemen, veel soorten grassen en meer moerasplanten. In velden en wegbermen treft men veel rode Pimpernel en blauwe Geranium aan. In het voorjaar bloeien de fruitbomen. Hier leeft o.a. de hazelworm, de zwarte ooievaar en de adder.
  • In de bergen (800–1200 m hoogte) groeien sparrenbossen en de lijsterbes. Ook zijn hier de bergweiden. De subalpiene zone (1200–1450 m hoogte) is uniek! Hier leeft de kruipden. De beschermde gebieden van het Nationaal Park Krkonose is uitgezet op deze hoogten. Exemplarisch is het bestaan van hoogvenen met eigen groei van Rozemarijnheide, mossen en grassen. Hier leeft de auerhoen. Op de top Cerná hora (Zwarte Berg) is het bekendste hoogveengebied te vinden. De Cerna hora (ca. 1200 meter) is te voet bereikbaar. Maar gelukkig ook met een cabinelift :)
  • In de voormalige gletschergroeves groeien arctische- en hooggebergteplanten. Vermeldenswaardige vogelsoorten zijn: de tapuit, de alpenheggemus, de kraanvogel en de noordse nachtegaal.
  • Uiteindelijk, bovenop de bergkammen (1450 – 1602 m hoogte) is er de stenige toendra. Hier groeien borstgrassen en korstmossen (zij kunnen overleven in het geweld van de natuur: wind, sneeuw, ijs en regen).
  • Een leuk bezoekje is het Krkonosské Museum in het centrum van Vrchlabí, leuk voor jong en oud en zeer de moeite waard.

Wintersport Reuzengebergte: ons aanbod in de skigebieden

Aanbod Reuzengebergte

Wintersport Reuzengebergte

Aanbod bij de pistes

Vakantie Reuzengebergte bij de skipistes

Cerny Dul

Voor zomer- en wintersport

Vakantie in Cerny Dul Bekijk aanbod in Cerny Dul

Zomervakantie: Cerny Dul is door de centrale ligging in het Reuzengebergte een goede thuisbasis voor wandelaars, mountainbikers en wintersporters voor een actieve vakantie in alle jaargetijden. In het dorp ondermeer diverse goede restaurants, hotel met zwembad, sauna, tennisbanen, bowlingbaan, etc. Natuurzwembad zwembad Cista op 3 km met buffet en terras. Aardige stadje Vrchlabi 8 km. Rondvluchten vliegveld Lanov 5 km. Wintersportcentrum en kuuroord Janske Lazne 5 km met cabinelift naar de ’Cerna Hora’ (1299 m). Pec pod Snezkou 21 km met stoeltjeslift naar de ’Snezka’ op 1602 m. Spindleruv Mlyn met stoeltjesliften 24 km. Supermarkt en restaurants in het dorp.

Wintersport:Het grote skipark Cerny Dul biedt uitstekende ski- en snowboardmogelijkheden. Cerny Dul is als skicentrum de laatste jaren flink uitgebreid en is voor beginnende, gevorderde skiërs en langlaufers een uitstekende bestemming. De sfeer is gemoedelijk en het is er relatief goedkoop. Ski-, snowboard- en langlaufverhuur, skischool (kinderen en volwassenen) en sneeuwkanonnen aanwezig. Bij de berg Spicak (1001 meter) zijn twee stoeltjesliften die aansluiten op het het ’SNOWPARK’ (sprongen; hordes). Deze skigebieden bieden goede mogelijkheden aan gevorderde skiërs en snowboarders. Onder aan de berg is skigebied ’U Lomu’ met KID PARK speciaal ingericht voor kinderen en met een kindersskischool. Cerny Dul biedt veel langlaufmogelijkheden (27 km). Diverse trajecten staan in verbinding met de loipes die door het Reuzengebergte voeren. Op slechts 4 km ligt het grote skicentrum Janske Lazne met nog veel meer pistes en ook geprepareerde langlaufroutes op grote sneeuwzekere hoogte. Per gratis skipendelbus (Cerny Dul - Janske Lazne - Velka Upa - Pec pod Snezkou) heel gemakkelijk de hele dag bereikbaar. Nieuw: Skitour met de snowcat van Jankse Lazne naar Pec.facebook Up Hill Vakantiehuizen Twitter Uphill Vakantiehuizen Google+ Up Hill Vakantiehuizen


Logo Uphill Vakantiehuizen

© Uphill 2021 | Privacy Policy


Contactgegevens


  020 42 02 900

  info@uphill.nl

Openingstijden
ma t/m vr 9.30 tot 17.00 uur

We zijn regelmatig ook 's avonds tot 21:00 uur en op zaterdag bereikbaar.

Website
www.uphill.nl

Adres
Oudeschans 21
1011 KS Amsterdam
Nederland

Extra zekerheid


Lid SGR
Up Hill Vakantiehuizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Europeesche Verzekeringen
Europeesche Verzekeringen Up Hill werkt samen met Europeesche Verzekeringen met uitstekende service en snelle schade-afhandeling.

Bankrelatie

INGNL72 INGB 0004 0171 43
Bic-code: INGBNL2A
t.g.v. Uphill VakantiehuizenOverige gegevens

Kamer van Koophandel
33244289 Amsterdam

Btw
803557401B01