Toerisme Tsjechië: Reuzengebergte

Algemene informatie Reuzengebergte

Vakantie Reuzengebergte: natuur en bergen

Het Reuzengebergte of Krkonose is een oud berggebied met vlakke, afgeronde toppen en glooiende hellingen. De hoogste top is de Snezka met een hoogte van 1602 meter. Het Reuzengebergte is bedekt met dichte bossen en een groot deel is beschermd natuurpark. Het is een ideaal wandelgebied en ook een aantrekkelijk gebied voor mountainbikers. Het is ook een uitstekend wintersportgebied met de beste skipistes van Tsjechië. Ten westen van het Reuzengebergte ligt de Jizerske hory. Ten oosten van het Reuzengebergte ligt het mooie natuurgebied de Broumovske Steny.

Wandeling bij Pec pod Snezkou in het Reuzengebergte

Wandelen vanuit Pec pod Snezkou naar de Snezka (1602 m) in het Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is zeer populair als winterbestemming, vanwege de sneeuwzekerheid en de uitgebreide ski- en snowboard mogelijkheden en voorzieningen in verschillende skicentra als Harrachov, Rokytnice, Spindleruv Mlyn, Vitkovice, Herlikovice, Cerny Dul, Janske Lazne, Mlade Buky, Prkenny Dul en Pec pod Snezkou. Een reeks stoeltjesliften en sleepliften voeren u naar de toppen van het Reuzengebergte, vanwaar u kunt afdalen over vele kilometers goed onderhouden pistes. Het wintersportseizoen loopt van december tot maart. Vanuit de skicentra en over de toppen van het gebergte lopen tientallen kilometers langlaufloipes.

Zomervakantie Reuzengebergte: een actieve vakantie

Vakantie Reuzengebergte: natuur en bergen

Het Reuzengebergte leent zich goed voor een actieve zomervakantie. Het gebergte herbergt een enorme hoeveelheid goed bewegwijzerde wandelingen. Heel mooi zijn de wandelingen over de bergkam, waar u in de berghuizen terecht kunt voor de broodnodige versnaperingen en een drankje. De laatste jaren zijn ook de mountainbike mogelijkheden enorm uitgebreid. Uitdagende tochten zijn te maken door het bosrijke bergland. Liefhebbers van avontuurlijke sporten komen in het Reuzengebergte ook goed aan hun trekken. Paragliden is een spannend avontuur en een onvergetelijke ervaring. De berg Cerna Hora - bij Janske Lazne - is een van de beste locaties om te paragliden. In het vroege voorjaar kunnen liefhebbers van wildwaterkanoën en raften zich uitleven in de rivieren van het Reuzengebergte op de rivieren de Upa, de Orlice en de Metuje. In het touwenpark in Pec pod Snezkou kunnen de klimmers onder u terecht. U verplaatst zich via touwladders en touwen van het ene naar het andere platform. Natuurlijk veilig gezekerd.

Wintersport in het Reuzengebergte

De populairste wintersport bestemming in Tsjechië is het Reuzengebergte. U kunt in het Reuzengebergte skiën en snowboarden op een reeks van pistes van verschillende zwaarte in een twintigtal skigebieden en langlaufen over tientallen kilometers loipe. Met Uphill Vakantiehuizen bent u verzekerd van een goed verzorgde vakantie in dit prachtige en sneeuwzekere gebergte met toppen van 1300 tot 1600 meter.

Vakantie Reuzengebergte: skifoto’s

Gemoedelijk, sneeuwzeker, voordelig

Wintersport in het Reuzengebergte is voordelig en de ski- en langlaufmogelijkheden zijn uitstekend voor beginners en gevorderden. Het is een heel sneeuwzeker gebergte. Opvallend is de nog heel gemoedelijke sfeer in en en rond de skicentra. Het maakt dat wintersport in het Reuzengebergte ook geliefd is voor met een vakantie met het gezin. De hoogte van de pistes varieert van 400 meter tot boven de 1300 meter. De hoogste top is de Snezka (Sneeuwkop) 1602 meter.

Van medio december tot in april

Wintersport in het Reuzengebergte kan van medio december tot in april. Wegens de oostelijke ligging in Europa duurt het wintersportseizoen lang en is het zeer sneeuwzeker. Daarbij zijn de meest pistes voorzien van moderne besneeuwingsinstallaties, zodat er praktisch altijd geskied kan worden.

Verzekerd van de beste accommodaties

Met Uphill Vakantiehuizen bent u bovendien verzekerd van de beste en leukste accommodaties in het gebied. Wij geven u graag advies over onze vakantiehuizen, appartementen, groepshuizen, B&B pensions en vakantieparken. En allemaal persoonlijk bezocht en geïnspecteerd. Bij ons kunt u uw vakantieverblijf online boeken en altijd met voordelige prijzen.

Naar het Reuzengebergte met de auto

Uw vakantie naar het Reuzengebergte zal waarschijnlijk beginnen met de autoreis. Het Tsjechische Reuzengebergte is goed bereikbaar vanuit Nederland. Het grootste deel via de snelweg door Duitsland. Het laatste stuk langs goed onderhouden en sneeuwvrij gehouden provinciale wegen. Sneeuwkettingen en sneeuwbanden zijn verplicht (net als in Duitsland!). De reis vanuit Hengelo is 750 km naar één van de beste skicentra van het Reuzengebergte: Rokynice nad Jizerou. Ruim 8 uur rijden volgens de Google routeplanner. Tot Bautzen aan de autobaan A40 in Oost-Duitsland loopt de route via de snelweg. Vanaf Bautzen is de laatste 120 kilometer provinciale weg. Houdt rekening met winterse omstandigheden vanaf de stad Liberec. Het is verstandig voor de reis 10 tot 12 uur aan te houden inclusief pauze en gemiddeld oponthoud.

De prijzen voor skipaketten, skischolen, skiverhuur

Wintersport in Tsjechië is nog lekker goedkoop wat betreft de huur van ski’s/snowboard uitrusting en ski/snowboardlessen. Zo kost in het grote skicentrum Rokytnice nad Jizerou een week ski/snowboardhuur ca. € 65 (kind € 49), een week ski/snowboardlessen € 144 en een compleet skipakket (7 dagen uitrusting + 6 dagen les) € 192. (prijsindicatie seizoen 2017/2018)

De prijzen voor de skipassen

Wintersport in het Reuzengebergte kent ook voordelige prijzen voor de skiliften. Een dagkaart in een groot skicentrum als Rokytnice kost ca. € 21 (kinderen € 15) en een weekkaart ca. € 104 (kind € 68). (prijsindicatie seizoen 2017/2018)

Aanbod Reuzengebergte

Wintersport Reuzengebergte

Aanbod bij de pistes

Vakantie Reuzengebergte bij de skipistes

Cerny Dul

Zomer & winter!

Vakantie in Cerny Dul Bekijk aanbod in Cerny Dul

Zomervakantie in Cerny Dul

Cerny Dul is door de centrale ligging in het Reuzengebergte een goede thuisbasis voor wandelaars, mountainbikers en wintersporters voor een actieve vakantie in alle jaargetijden. In het dorp ondermeer diverse goede restaurants, hotel met zwembad, sauna, tennisbanen, bowlingbaan, etc. Natuurzwembad zwembad Cista op 3 km met buffet en terras. Aardige stadje Vrchlabi 8 km. Rondvluchten vliegveld Lanov 5 km. Wintersportcentrum en kuuroord Janske Lazne 5 km met cabinelift naar de ’Cerna Hora’ (1299 m). Pec pod Snezkou 21 km met stoeltjeslift naar de ’Snezka’ op 1602 m. Spindleruv Mlyn met stoeltjesliften 24 km. Supermarkt en restaurants in het dorp.

Wintersport in Cerny Dul

Het grote skipark Cerny Dul biedt uitstekende ski- en snowboardmogelijkheden. Cerny Dul is als skicentrum de laatste jaren flink uitgebreid en is voor beginnende, gevorderde skiërs en langlaufers een uitstekende bestemming. De sfeer is gemoedelijk en het is er relatief goedkoop. Ski-, snowboard- en langlaufverhuur, skischool (kinderen en volwassenen) en sneeuwkanonnen aanwezig. Bij de berg Spicak (1001 meter) zijn twee stoeltjesliften die aansluiten op het het ’SNOWPARK’ (sprongen; hordes). Deze skigebieden bieden goede mogelijkheden aan gevorderde skiërs en snowboarders. Onder aan de berg is skigebied ’U Lomu’ met KID PARK speciaal ingericht voor kinderen en met een kindersskischool. Cerny Dul biedt veel langlaufmogelijkheden (27 km). Diverse trajecten staan in verbinding met de loipes die door het Reuzengebergte voeren. Op slechts 4 km ligt Janske Lazne met tientallen kilometers geprepareerde langlaufroutes op grote sneeuwzekere hoogte.facebook Up Hill Vakantiehuizen Twitter Uphill Vakantiehuizen Google+ Up Hill Vakantiehuizen


Logo Uphill Vakantiehuizen

© Uphill 2021 | Privacy Policy


Contactgegevens


  020 42 02 900

  info@uphill.nl

Openingstijden
ma t/m vr 9.30 tot 17.00 uur

We zijn regelmatig ook 's avonds tot 21:00 uur en op zaterdag bereikbaar.

Website
www.uphill.nl

Adres
Oudeschans 21
1011 KS Amsterdam
Nederland

Extra zekerheid


Lid SGR
Up Hill Vakantiehuizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Europeesche Verzekeringen
Europeesche Verzekeringen Up Hill werkt samen met Europeesche Verzekeringen met uitstekende service en snelle schade-afhandeling.

Bankrelatie

INGNL72 INGB 0004 0171 43
Bic-code: INGBNL2A
t.g.v. Uphill VakantiehuizenOverige gegevens

Kamer van Koophandel
33244289 Amsterdam

Btw
803557401B01