Toerisme Tsjechië: omgeving Praag

De Gouden Stad Praag vol Gotiek, Barok en Jugendstil. Via de Karelsbrug over de Moldau naar het 1100 jaar oud stadsdeel met zijn beroemde Burcht en Gouden Straatje. Ten zuiden van Praag bosrijk heuvelland met stuwmeren (watersportgebieden rond het Orlikmeer), burchten en kastelen (Zvíkov, Karlstejn, Konopiste), de historische vestingstad Tábor en de druipsteengrotten van Koneprusy. Ten noorden van Praag bij de stad Jicín en Mlade Boleslav, het schitterende Ceský Ráj (Boheems Paradijs; heuvelland met rotsformaties).

Toerisme Tsjechië: Praag

 • Praag, de Gouden Stad, gelegen aan de Moldau (Vltava), is één sprookjesachtig museum. Met zijn 1,2 miljoen inwoners is Praag een metropool, maar het kleinschalige en pittoreske centrum heeft zijn middeleeuwse sfeer grotendeels behouden.
 • De barok versierde Karelsbrug (Karluv most) verbindt de Kleine zijde (Malá Strana) met de Oude Stad (Staré Mesto). Aan de kleine zijde torent de Burcht (Hrad) met het voormalig Koninklijk Paleis en de majestueuze St. Vitus-kathedraal (met door Mucha gemaakte Jugendstil glas-in-lood ramen) boven alles uit. Deze unieke plek biedt te veel aan cultuur, historie en stijlen om op te noemen; een absolute must (...maar probeer vooral de drukste bezoektijden te mijden). De uitkijktoren (rozhledna) op de nabijgelegen heuvel Petrín biedt een fraai uitzicht op de Kleine Zijde.
 • In de Oude Stad vormt het door fraai gerestaureerde historische gebouwen omgeven Oude Stadsplein het levendige hart. Hier staat de markante Týnkerk met zijn 80 meter hoge torens en aan de overkant het 14e-eeuwse raadhuis met aan de buitenzijde de bijzondere astronomische klok. Het voetgangersgebied met zijn vele gezellige winkels, terrasjes, restaurants en wijn- en bierkelders, komt uit op het Wenceslasplein, een drukke levensader die uitkijkt op het Nationaal Museum. Het beroemde Hotel Europa en het nabijgelegen Centraal Station zijn fraaie Jugendstil monumenten.
 • Ook de Nieuwe Stad (650 jaar oud!) en de wijk Josefov met o.a. de oude Joodse begraafplaats bieden vele bezienswaardigheden.

Toerisme Tsjechië: omgeving Praag en Krivoklay, Tsjechische Karst, Berounka-dal

 • Net ten zuidwesten van Praag ligt bovenop een hoge kalkrots langs de Berounka rivier de imposante gotische burcht Karlstejn. Deze middenin een bergachtig woud gelegen zomerresidentie van Karel IV was een bewaarplaats van vele kostbaarheden, achter muren van 6 meter dik. Het complex omvat de Grote Toren met de rijk met edelstenen versierde H. Kruiskapel, de Kleine Toren met de Maagd-Mariakerk (met fresco’s en het beeld van de Heilige Katharina), de Katharinakapel, Cervenka-gevangenis en natuurlijk het voormalig keizerlijk paleis. In een steengroeve bij Koneprusy zijn in 1950 druipsteengrotten met skeletresten van prehistorische mensen en dieren ontdekt.
 • Verder ten westen van Praag ligt de burcht Krivoklát, een Romaans/Gotisch jachtslot met een fraaie collectie paneelschilderingen en wapens. Iets noordelijker ligt het slot Laný, regelmatige verblijfplaats van de Tsjechische president.
 • In het wijngebied bij de samenkomst van de Moldau (Vltava) en de Elbe (Labe) ligt het stadje Melník met fraai gelegen renaissance-kasteel (restaurant biedt prachtig uitzicht).
 • Ten oosten van Praag ligt het mooie kuuroord Podebrady en de (zilver)muntstad Kutná Hora met de wonderbaarlijk mooie Barabarakerk.
 • In het bosrijke heuvelland zuidelijk van Praag liggen in de Moldau twee uitgestrekte stuwmeren; het Slapy-meer en het Orlík-meer, beide populaire watersportbestemmingen. In de buurt liggen het slot Konopiste met Frans/Engelse tuin en grote wapenverzameling, De gotische koningsburcht Zvíkov en de monumentale vestingstad Tábor.

Toerisme Tsjechië: omgeving Orlik-meer en Tabor

 • Stroomafwaarts in de Moldau ligt bij de middeleeuwse goudstad Písek. De stenen brug (1265) is nog in originele staat. Verderop, strategisch gelegen bij de samenvloeiing met de Otava ligt de koningsburcht Zvíkov (bijzondere kapel met fresco’s). Ten noorden hiervan slot Orlík (’adelaartje’), met daarachter het langgerekte Orlíkmeer; een prachtig recreatiegebied op slechts 60 km afstand van Praag.
 • Oostelijk ligt de oude vestingstad Tábor met zijn kronkelige straatjes, ooit begonnen als centrum van de Hussietenbeweging (naar de als ketter verbrande Tsjechische kerkhervormer Hus). Het plaatsje Bechyne (met fraai renaissance-slot) is bekend om zijn porselein en modderbaden.

Aanbod: omgeving Praagfacebook Up Hill Vakantiehuizen Twitter Uphill Vakantiehuizen Google+ Up Hill Vakantiehuizen


Logo Uphill Vakantiehuizen

© Uphill 2021 | Privacy Policy


Contactgegevens


  020 42 02 900

  info@uphill.nl

Openingstijden
ma t/m vr 9.30 tot 17.00 uur

We zijn regelmatig ook 's avonds tot 21:00 uur en op zaterdag bereikbaar.

Website
www.uphill.nl

Adres
Oudeschans 21
1011 KS Amsterdam
Nederland

Extra zekerheid


Lid SGR
Up Hill Vakantiehuizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Europeesche Verzekeringen
Europeesche Verzekeringen Up Hill werkt samen met Europeesche Verzekeringen met uitstekende service en snelle schade-afhandeling.

Bankrelatie

INGNL72 INGB 0004 0171 43
Bic-code: INGBNL2A
t.g.v. Uphill VakantiehuizenOverige gegevens

Kamer van Koophandel
33244289 Amsterdam

Btw
803557401B01