Toerisme Tsjechië: Jizerske hory

Ten westen van het Reuzengebergte bij de stad Liberec ligt het middelgebergte met de naam Jizerske Hory. Het ligt eigenlijk precies in tussen de bekende grensovergang van Duitsland naar Tsjechië, Zittau, en de grensovergang van Polen naar Tsjechië, bij Harrachov. Aan de oostkant gaat het gebergte over in het Reuzengebergte. De afstand van de stad Liberec naar bijvoorbeeld de bekende toeristenplaatsjes Harrachov en Rokytnice is 39 km. Ongeveer 20 km ten zuiden van het Isergebergte ligt het bekende en zeer interessante natuurgebied het Boheems Paradijs met zijn mooie kalksteenformaties. De hoogste top van het zwaar beboste Jizerske Hory is 1124 m. 

Het gebied leent zich goed voor wandelingen (een fraaie route voert naar het historische stadje Frýdlant met de imposante 11de-eeuwse burcht van Valdstejn) en wintersport. Vooral langlaufers kunnen er zeer goed terecht op uitgebreide goed gemarkeerde routes. Ten zuiden van Liberec is een kabelbaan naar de 1012 meter hoge top Jestéd, waar een zeer moderne uitkijktoren, een restaurant en een hotel te vinden zijn. In de winter kan er ook geskied worden.facebook Up Hill Vakantiehuizen Twitter Uphill Vakantiehuizen Google+ Up Hill Vakantiehuizen


Logo Uphill Vakantiehuizen

© Uphill 2021 | Privacy Policy


Contactgegevens


  020 42 02 900

  info@uphill.nl

Openingstijden
ma t/m vr 9.30 tot 17.00 uur

We zijn regelmatig ook 's avonds tot 21:00 uur en op zaterdag bereikbaar.

Website
www.uphill.nl

Adres
Oudeschans 21
1011 KS Amsterdam
Nederland

Extra zekerheid


Lid SGR
Up Hill Vakantiehuizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Europeesche Verzekeringen
Europeesche Verzekeringen Up Hill werkt samen met Europeesche Verzekeringen met uitstekende service en snelle schade-afhandeling.

Bankrelatie

INGNL72 INGB 0004 0171 43
Bic-code: INGBNL2A
t.g.v. Uphill VakantiehuizenOverige gegevens

Kamer van Koophandel
33244289 Amsterdam

Btw
803557401B01