Toerisme Tsjechië: Jeseniky-gebergte

Ten oosten van het Adelaarsgebergte bij Jesenik en Bruntal het ruige Jeseniky-gebergte. Vele wandelmogelijkheden en een uitstekende en sneeuwzekere wintersportbestemming! Centraal ligt Hradec Králové (Königgratz), een industriestad met bezienswaardige oude binnenstad (kathedraal van de H. Geest, Witte Toren met reusachtige klok), met ten noorden het stadje Kuks (kuurbad, slot Kuks, beeldhouwwerken van Matthias Braun).

Noordwestelijk van Bruntál ligt het Jeseník gebergte (Hrubý Jeseník), een ruig natuurgebied waar gemzem en moeflons leven, met vele wandelroutes en vergezichten. De hoogste top is de Praded (Aartsvader, 1491 m); in de winter is dit een populair skigebied. Het plaatsje Jeseník is een uit kwakzalverij geboren maar niettemin populair kuuroord. In de omgeving liggen verder interessante steden als Moravská Trebová (bouwvallig, maar mooie reliëfs en fresco’s), Olomouc (kerken, fonteinen en astronomisch uurwerk), Kromeríz (o.a. burcht met schilderijen van Titiaan en Breugel) en Opava (oude kerken en Silezisch museum).facebook Up Hill Vakantiehuizen Twitter Uphill Vakantiehuizen Google+ Up Hill Vakantiehuizen


Logo Uphill Vakantiehuizen

© Uphill 2021 | Privacy Policy


Contactgegevens


  020 42 02 900

  info@uphill.nl

Openingstijden
ma t/m vr 9.30 tot 17.00 uur

We zijn regelmatig ook 's avonds tot 21:00 uur en op zaterdag bereikbaar.

Website
www.uphill.nl

Adres
Oudeschans 21
1011 KS Amsterdam
Nederland

Extra zekerheid


Lid SGR
Up Hill Vakantiehuizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Europeesche Verzekeringen
Europeesche Verzekeringen Up Hill werkt samen met Europeesche Verzekeringen met uitstekende service en snelle schade-afhandeling.

Bankrelatie

INGNL72 INGB 0004 0171 43
Bic-code: INGBNL2A
t.g.v. Uphill VakantiehuizenOverige gegevens

Kamer van Koophandel
33244289 Amsterdam

Btw
803557401B01