Toerisme Tsjechië: omgeving Ceske Budejovice

Ceske Budejovice (Budweis) is vooral bekend vanwege zijn bier en het geruzie met de Amerikaanse brouwers van het gelijknamige ’Bud’ beer. Centraal in het historisch centrum ligt het grootse marktplein (133 x 133 m) met arcaden-omgang, de Samson-fontein en de grote Zwarte toren (Cerná Vez). Even ten noorden ligt Hluboká nad Vltavou, het Tsjechische Windsor Castle (met fraai glaswerk en wandtapijten) en het rustiger jachtslot Ohrada. Zuidelijk, langs de grens met Oostenrijk, ligt het natuurgebied de Novohradské Hory.

In het plaatsje Nove Hrady beginnen diverse gemarkeerde wandelroutes door deze bosrijke streek. Noordoostelijk hiervan ligt een vlakker heuvelland met bossen, velden en talloze grotere en kleinere meren: Tsjechisch Canada. Deze streek vormt een ideaal fiets- en wandelgebied en ademt met zijn plattelandsbarok de typische Zuid-Boheemse melancholie.

Rondom Trebon liggen honderden door kanalen met elkaar verbonden vijvers waar karpers gekweekt worden en veel watervogels (zwanen, reigers, ganzen en zelfs zeearenden) op af komen. Bezienswaardig zijn verder de stad Jindrichuv Hradec (letterlijk: Hendrik’s burcht; kasteel met rode toren uit 1220 en marktplein met puntgevelhuizen) met ten noordwesten het renaissancistische waterkasteel Cervana Lhota en verder naar het oosten de burchtruïne Landstejn en het schilderachtige en leuke stadje Telc in Zuid-Moravië.

De visvijvers van Trebon

Toerisme Tsjechië: de visvijvers rond Trebon

In de streek rond Trebon legde de adellijke familie Rosenberg vijvers aan. Er werden karpers in gekweekt. Deze familie bouwden ook imposante kastelen, zoals in Trebon, Roå¾mberk en Ceský Krumlov. In de omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen. Het zeer waterrijke gebied trekt veel vogels aan (o.a. purperreigers en zilverreigers). De tourist office in Trebon heeft een gids met wandelroutes en fietsroutes.

Vakantiehuizen omgeving Ceske Budejovice

Vakantiehuizen overige gebieden Tsjechiëfacebook Up Hill Vakantiehuizen Twitter Uphill Vakantiehuizen Google+ Up Hill Vakantiehuizen


Logo Uphill Vakantiehuizen

© Uphill 2021 | Privacy Policy


Contactgegevens


  020 42 02 900

  info@uphill.nl

Openingstijden
ma t/m vr 9.30 tot 17.00 uur

We zijn regelmatig ook 's avonds tot 21:00 uur en op zaterdag bereikbaar.

Website
www.uphill.nl

Adres
Oudeschans 21
1011 KS Amsterdam
Nederland

Extra zekerheid


Lid SGR
Up Hill Vakantiehuizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Europeesche Verzekeringen
Europeesche Verzekeringen Up Hill werkt samen met Europeesche Verzekeringen met uitstekende service en snelle schade-afhandeling.

Bankrelatie

INGNL72 INGB 0004 0171 43
Bic-code: INGBNL2A
t.g.v. Uphill VakantiehuizenOverige gegevens

Kamer van Koophandel
33244289 Amsterdam

Btw
803557401B01