Toerisme Tsjechië: Boheemse Woud Sumava

Dit natuurrijke middelgebergte strekt zich zo’n 300 km uit langs de Duitse grens met het Beierse woud. Dunbevolkt natuurgebied - de Sumava (ruisende) met unieke flora en fauna. Uitgestrekte wouden, riviertjes, (oer)meertjes, vennen en moerassen. Pittoreske dorpjes. Talloze wandelroutes. In de winter uitstekende langlauf- en skigebied.

Toerisme Tsjechië: Boheemse Woud oost, omgeving Prachatice en Vimperk

Vanaf het Lipnomeer strekt het Boheemse Woud, een middelgebergte met toppen tot 1400 meter, zich over 300 km langs de Duitse grens met het Beierse woud uit. Dit dunbevolkte natuurgebied - de Sumava (ruisende) - is lange tijd als Oostblokgrens ontoegankelijk geweest en heeft mede daardoor zijn unieke flora en fauna behouden. In de uitgestrekte wouden lopen vele riviertjes, omgeven door (oer)meertjes, vennen en moerassen en afgewisseld met velden en pittoreske dorpjes, waar talloze prachtige wandelroutes zijn uitgezet. In de winter prima langlauf- en skigebied.

Tussen Vimperk en het middeleeuwse stadje Prachatice (Oude Raadhuis met fresco’s naar voorbeelden van Holbein) ligt Husinec, de geboorteplaats van Johannes Hus en tegenwoordig een vakantieplaatsje aan het gelijknamige stuwmeer (zwem- en viswater). Rond de hoogste berg van de Sumava, de Boubin (1362 m), ligt een oerbos dat in de herfst vol staat met (eetbare) paddestoelen. Beklimming van de berg langs de vele kloven is niet eenvoudig, maar levert een schitterend uitzicht op.

Zuid-Bohemen: Boheemse Woud west, Klatovy en Zelezna Ruda

Zuidelijk liggen de historische stadjes Klatovy (met zijn Witte en Zwarte Toren), Domazlice (stad van de Choden, met marktplein met arcaden-omgang en sgraffito-gevels) en Susice (Sumava museum met o.a. glas en beelden). Zo’n 10 kilometer boven Klatovy ligt het schitterende waterkasteel Svihov.

Rond het gehucht Zelezna Ruda begint het uitgestrekte Boheemse woud (Sumava). In dit bergachtige natuurgebied ontspringen de Uhlava en Otava. Het Cerné Jezero (Zwarte meer) en Certovo Jezero (Duivelsmeer) zijn adembenemend mooi gelegen (maar 40 meter diep; geen zwemwater!).

Bezoek het oerbos Boubin (Boubinsky prales)

Toerisme Tsjechië: Boubinsky prales (oerbos Boubin)

Boubínský Prales (Boubín oerbos) is een bos in de šumava. Gelegen tussen Vimperk en Lenora. De naam komt van de berg Boubín (1362 meter). In 2005 is er op de top een uitkijktoren met een schitterend uitzicht. Er zijn gemarkeerde wandelpaden naar de top. Het bos ligt ten zuiden van de berg en is bereikbaar vanaf de parkeerplaats bij de stad Kaplice. Sommige bomen zijn tot 400 jaar oud!

 Boubinsky prales, start- en vertrekpunt an de wandeling

Een educatieve wandeltocht leidt u langs de interessantste plekken van het bos. Negen informatieve borden vertellen over de bijzondere flora en fauna. De circa 5 km lange route eindigt en begint bij het Boubin-meer (Boubínské Jezírko). Naar de uitkijktoren op de berg Boubín is het 7 km lopen.

Vakantiehuizen omgeving Boheemse Woud

Vakantiehuizen overige gebieden Tsjechiëfacebook Up Hill Vakantiehuizen Twitter Uphill Vakantiehuizen Google+ Up Hill Vakantiehuizen


Logo Uphill Vakantiehuizen

© Uphill 2021 | Privacy Policy


Contactgegevens


  020 42 02 900

  info@uphill.nl

Openingstijden
ma t/m vr 9.30 tot 17.00 uur

We zijn regelmatig ook 's avonds tot 21:00 uur en op zaterdag bereikbaar.

Website
www.uphill.nl

Adres
Oudeschans 21
1011 KS Amsterdam
Nederland

Extra zekerheid


Lid SGR
Up Hill Vakantiehuizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Europeesche Verzekeringen
Europeesche Verzekeringen Up Hill werkt samen met Europeesche Verzekeringen met uitstekende service en snelle schade-afhandeling.

Bankrelatie

INGNL72 INGB 0004 0171 43
Bic-code: INGBNL2A
t.g.v. Uphill VakantiehuizenOverige gegevens

Kamer van Koophandel
33244289 Amsterdam

Btw
803557401B01