Toerisme Tsjechië: Boheems Paradijs

Ongeveer 70 kilometer van Praag, tussen Turnov en Jicín, ligt het bijzondere natuurgebied Boheems Paradijs (Ceský Ráj). De vele wandelroutes door dit uitgestrekt zandsteenplateau voeren langs grasland, naaldbossen, meertjes en grillige en bizarre rotsformaties, onder meer de Krakonos (Bergreus) en Certova Kuchyne (Duivelskeuken). Op een zandsteenrots ligt de gotische burcht Kost, een geliefde plek voor (trouw)foto’s. Tussen Jicín (met zijn verdedigingstoren uit 1570) en het stadje Sobotka (met barok kasteel Humprecht en houten huizen) liggen de hoge rotshellingen van Prachovské Skály (steile-wandklimmen).

In Turnov is een boeiend edelsteen-museum; de nabijgelegen vulkaan Kozákov was vroeger een rijke vindplaats voor o.a. jaspis en agaat. In de buurt liggen de rots Hrubá Skála, met de ruïne van kasteel Valdstejn, de burcht Trotsky (eveneens een ruïne, maar spectaculair uitzichtpunt), en het slot Sychrov (in Franse stijl).facebook Up Hill Vakantiehuizen Twitter Uphill Vakantiehuizen Google+ Up Hill Vakantiehuizen


Logo Uphill Vakantiehuizen

© Uphill 2021 | Privacy Policy


Contactgegevens


  020 42 02 900

  info@uphill.nl

Openingstijden
ma t/m vr 9.30 tot 17.00 uur

We zijn regelmatig ook 's avonds tot 21:00 uur en op zaterdag bereikbaar.

Website
www.uphill.nl

Adres
Oudeschans 21
1011 KS Amsterdam
Nederland

Extra zekerheid


Lid SGR
Up Hill Vakantiehuizen is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Europeesche Verzekeringen
Europeesche Verzekeringen Up Hill werkt samen met Europeesche Verzekeringen met uitstekende service en snelle schade-afhandeling.

Bankrelatie

INGNL72 INGB 0004 0171 43
Bic-code: INGBNL2A
t.g.v. Uphill VakantiehuizenOverige gegevens

Kamer van Koophandel
33244289 Amsterdam

Btw
803557401B01